skip to main | skip to sidebar

diumenge, 17 d’octubre de 2010

Mètode Howard - Sykes

Mètode Howard - Sykes

Aquest mètode és el resultat de desenes d'anys de treball de Howard en les Índies Orientals. El procediment Indore, com també se li coneix, causa de la seva experimentació en una regió de les Índies Orientals, es
fonamenta en mantenir la fertilitat del sòl gràcies a la fabricació de humus, partint de residus vegetals i animals.
La idea d'origen és: Com funciona una selva que es manté des fa milers d'anys?. Es troben animals de tota mena (no hi ha  agricultura sense fems o dejeccions d'animals). Espècies vegetals molt  variades i juntes. No es perd res i tot el que es mor torna a terra.
L'energia solar és totalment captada per les fulles, però frenada i atenuada a  seva incidència sobre la terra, igual que el vent i la pluja.
L'aigua es filtra lentament a través de la capa d'humus. No hi ha erosió ni arrossegament per les aigües. Les sals minerals, principalment fòsfor i potassi que els arbres necessiten, són extretes del sòl per les arrels profundes. Es  formen grans reserves d'humus, que expliquen la fertilitat de les terres de  bosc rompudes i conreades. Les grans zones de cultiu d'Europa i Amèrica del Nord van ser antics boscos.
Una altra font d'informació, respecte a aquest mètode, la proporcionen les tècniques agrícoles de l'Extrem Orient, que han conservat intacta la fertilitat de la terra durant mil lennis i les tècniques es poden resumir així:
- Pràctica de cultius associats que es estimulin els uns als altres, sobretot amb la introducció de lleguminoses en la rotació.
- Mantenir les diferents capes del sòl al seu lloc, aplicant les tasques però sense volteig de la terra.
- Abonar amb fem procedent d'una granja.
- La incorporació de la matèria orgànica al sòl es fa de forma equilibrada i ininterrompuda formant-se un humus que té algunes  qualitats:
- Té, aproximadament, un 55% de carboni i del 3 al 6% de nitrogen (Més que el cos de les plantes i animals).
- Està en perpètua transformació pels microorganismes i és la font devida i energia d'aquests microorganismes.
- Manté l'estructura del sòl i reté l'aigua com una esponja.
- Deixa travessar fàcilment l'aire.
- Té un efecte protector antiinfecciós, tant per a les plantes com per als animals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger