Aquest vi segueix la llei hebraica en la seva elaboració. Es consumeix a les principals comunitats hebrees del món. En hebreu, caixer vol dir autoritzat i es refereix al fet que tot el procés d’elaboració ha estat certificat per un rabí o una persona autoritzada per la comunitat jueva seguint les normes Kashruth. Per tal que un producte sigui autoritzat s’ha de conèixer fins a la tercera generació de productors (saber el seu origen).
.
Els processos d’elaboració són semblants als dels vins convencionals malgrat que tenen algunes peculiaritats. En el cultiu de la vinya no s’utilitzen substàncies químiques. A la bodega, cada transvasament i cada operació han de ser supervisats per la persona designada i s’ha d’evitar l’ús de gelatines per a la clarificació dels vins. Per a la fermentació, s’utilitzen els llevats naturals que provenen de la pell del raïm.
Els processos d’elaboració són semblants als dels vins convencionals malgrat que tenen algunes peculiaritats. En el cultiu de la vinya no s’utilitzen substàncies químiques. A la bodega, cada transvasament i cada operació han de ser supervisats per la persona designada i s’ha d’evitar l’ús de gelatines per a la clarificació dels vins. Per a la fermentació, s’utilitzen els llevats naturals que provenen de la pell del raïm.
.
A la D.O. Montsant s’elabora al Celler de Capçanes des de fa més d’una dècada.
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20090201/lapunt-les-regles-del-jueu/424887.shtml
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20090201/lapunt-les-regles-del-jueu/424887.shtml
2 comentaris:
Mon pare que va molt per allà, m'ha parlat que aquest vi "kosher" és força bo.
Però també he sentit que és un vi força exclusiu...
Si es fa pagar
Publica un comentari a l'entrada