skip to main | skip to sidebar

dissabte, 1 de novembre del 2008

Clotxa

La clotxa, un clàssic en el receptari del pagès.
Dins del context rural de la zona de producció de la DO "Terra Alta", el mas (masia), és el testimoni d'una cultura gastronòmica genuïna, de la que en destaca la clotxa.
Aquest àpat és una preparació a base de tomàquets i alls escalivats, arengada a la brasa i oli d'oliva verge extra, acompanyat amb embotits de la matança del porc, que farceix la meitat d'un pa de pagès. Rústica i senzilla, la clotxa també es certament funcional, doncs és el mateix pa de pagès qui actua de plat. Segons s'explica, aquesta funcionalitat, junt amb laconsiderable aportació calòrica, esdevindrien els principals motius pels quals la clotxa es convertiria en un àpat habitual dels pagesos durant
la tardor i l'hivern terraaltí.
Els pagesos de la Terra Alta són experts en la preparació de la clotxa. D'entre els seus secrets en destaquen tres: realitzar la cocció amb brases procedents de sarments de vinya, amanir-la amb oli verge extra de la terra (DOP "Oli de Terra Alta"), i acompanyar l'àpat amb un vi blanc de la DO "Terra Alta".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger