skip to main | skip to sidebar

dissabte, 18 d’octubre del 2008

Tast comparat

Tastar un vi no és fàcil, i és molt subjectiu, la finalitat és apreciar si un vi és òptim pel seu consum o no. Per això hem d’utilitzar la nostra memòria i experiències passades. Una bona forma d’ajudar-nos a memoritza les nostres sensacions és tastar diferents vins conjuntament. Us puc suggerir diferents exercicis per realitzar a casa. El primer és comparar el mateix vi servit a diferent temperatura, i podreu comprovar que realment les sensacions són molt diferents en funció de la temperatura. Així, un vi criança servit a 12ºC té una aroma neutre, servit a 14ºC és molt agradable i servit a 22ºC domina desagradablement l’aroma a roure. Un altre exercici molt habitual és provar el vi recent obert de la botella i passats 30 minuts. El vi recent obert no ens satisfarà tant com un vi ja oxigenat. Ara bé, tampoc hem de deixar-lo oxidar en excés, doncs es faria malbé. Una vegada tinguem aquests conceptes clars, podrem comparar vins joves amb criances i reserves; comparar vins varietals de diferents zones; diferents processos de vinificació; anyades, etc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger