skip to main | skip to sidebar

diumenge, 26 de desembre de 2010

Mètode champenoise


Mètode champenoise

El mètode té dues fases de fermentació . Una primera en cuba (com tots els vins) i una segona en ampolla. Per reactivar la fermentació en l'ampolla se li afegeix sucre i, si escau llevats . Com la fermentació produeix CO2 i l'ampolla està tancada, el gas es dissol en el líquid. Cal dosificar bé la quantitat de sucre ja que si no pot rebentar l'ampolla. Aquest procés és similar al que s'empra en alguns tipus de cervesa .

Aquesta segona fermentació produeix sediments. Per aconseguir eliminar es col·loquen les ampolles amb el coll cap avall i en un angle d'uns 45 graus en uns pupitres. Durant diverses setmanes es gira cada ampolla un quart de volta un parell de vegades al dia, de manera que els sediments es vagin acumulant en el coll de l'ampolla, al costat del tap.

Per eliminar els sediments, es congela el coll de l'ampolla, es destapa i el gas expulsa la franja congelada (on es troben els sediments). Després s'omple l'ampolla amb el licor d'expedició, que li confereix la dolçor desitjat (brut, semi-sec, etc.) I es torna a tapar amb un tap especial.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger