Despampolar:
Al cap d'uns quants dies d'haver esbrollat els cep, si fa un any com aquest que té la bona, no paren de créixer, i el raïm queda completament tapat per fulles i cabriols. Antigament s'escabriolaven i s'aclarien de fulles per que els raïms quedessin ben airejats de cara als tractaments posteriors i a una maduració més sana. Actualment ho fem amb una despampoladora, que potser no és tant fina com la feina manual, però compleix bé la funció.
Aquesta feina potser és una mica delicada, ja que si ho fas molt aviat pots tallar bastant raïm i quan és massa gros, pot quedar escaldat. Com a indicador, és quan el raïm comença a ser granat i a pesar una mica, llavors la màquina el respecta una mica més.
Va bé fer-ho just després de pujar els dos telègrafs quan la vegetació està al màxim de recollida.
font. Cal Masover
espampolar o despampolar (Cast)
dimarts, 7 de desembre del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada