skip to main | skip to sidebar

dissabte, 6 de novembre de 2010

Maridatge

Maridatge (m) El maridatge del vi i el menjar és el procés de casar els aliments amb el vi per realçar el plaer de menjar. En moltes cultures el vi ha estat considerat com a aliment bàsic en la taula i d'alguna manera tant la producció de vi, com les tradicions culinàries d'una regió han evolucionat conjuntament al llarg dels anys. Més que seguir una sèrie de normes, les tradicions culinàries vilatanes simplement es combinaven amb els vins de la zona. El "art" modern de combinar els aliments és un fenomen relativament nou que mou a la indústria editorial i als mitjans de comunicació mitjançant publicacions sobre el maridatge del vi i el menjar. En l'àmbit de la restauració el sommelier normalment és l'encarregat de recomanar les combinacions de menjar i vi als comensals. El concepte principal després del maridatge és que certs elements, com la textura i el sabor, que es troben en els aliments i el vi reaccionen de manera diferent al barrejar-se i trobar la combinació adequada d'aquests farà del menjar una experiència més agradable per al paladar. La màxima del maridatge és crear sensacions nova, tant en la degustació del vi com del menjar amb la que ho acompanyem.

La paraula maridatge és polèmica en si, ja que molts veuen amb certa recel, la similitud entre el matrimoni i aquesta paraula. Altres experts, crítics i aficionats prefereixen els termes "harmonia" o "acord".

Hi ha un gran estudi d'aquest tema realitzat pels millors cuiners, enòlegs i sommeliers, tractant de potenciar al màxim l'experiència gastronòmica.

Vídeos online.

Parlem amb Bruno Colomer de com combinar un vi amb un plat. 

Matrimoni de cuina i vi. Dos mons que es necessiten i que donen els millors fruits quan van alhora. És el que volen, al Penedès, els joves cuiners del Cigró d'Or de Gelida i els joves viticultors del Mas Candí, d'Avinyonet. Maridaje (Cast)
matching (A)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger