skip to main | skip to sidebar

divendres, 8 de gener del 2010

Appellation Côtes du Rhône Contrôlle



Els tipus de sòl


Es troben principalment Cinc tipus de sòl a Côtes du Rhône. El sòl de còdols de fang, la pedra "Argilo-calcaireous" i els sòls que contenen capes de pedra (a les vessants de muntanya) ofereixen les vinyes amb una font regular d'aigua i per la nit emeten calor que s'ha emmagatzemat per les pedres durant tot el dia . Aquests tipus de sòls són especialment apropiats per a la producció de vi per al qual s'estableixen.

Com a alternativa, els sòls arenosos ofereixen un subministrament més irregular d'aigua i són més adequats per a la producció de blancs, rosats i els vins de vermell més clar.
Producció
Superfície conreada: 40.326 hectàrees i 6.000 fabricants de vi fan Regional de Côtes du Rhône un dels principals productors AOC vi negre al Provence Alpes Côte d'Azur i Llenguadoc-Rosselló.Rendiment de base: 52 hectolitres per hectàrea.
Varietats de raïm.




El clima i el tipus de sòl han influït en el tipus de varietats de raïm de cultiu. Cada varietat expressa el seu caràcter específic, que, quan es barregen amb altres varietats, els resultats en la producció de vins ben equilibrats afinada.Garnatxa, la varietat principal de raïm per als vins negres, ofereix fruitositat, la calor i el cos.Syrah, Mourvèdre donar un toc d'espècies, així com la profunditat de color i la força per al vi que li permetin envellir bé.
Cinsault és el portador de la finor i és ideal per fer rosats i afruitats vins primer any. Els vins blancs, que són frescos i aromàtics, són el resultat de la barreja de raïms, com Bourboulenc, Garnatxa Blanca, Roussanne, Marsanne, Clairette, i /o Viognier.
El 1996, arran d'una iniciativa per part dels productors de vi, un decret de nova denominació que va entrar en vigor encaminades a donar suport i enfortir les característiques típiques de Côtes du Rhône.Per al vi negre i rosat, Garnatxa, han de representar almenys el 40% de la barreja de la varietat de raïm (amb exclusió dels vins del Nord sobre la base de la varietat de raïm Syrah).
De la mateixa manera, el 80% del copatge de varietats blanques de raïm de vi es compon de: Garnatxa Blanca, Clairette, Marsanne, roussanne, Bourboulenc i Viognier.
Graduació mínima alcohòlic: 11% per als negres, rosats i blancs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger