skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 de juny del 2008

FITXA DE TAST

La fitxa de tast permet definir unes pautes comunes per definir les sensacions percebudes pels sentits en tastar un vi. La fitxa ha de ser estàndarditzable, fàcilment inteligible i breu. Després de llegir el Diccionari del vi i del beure. trobo molt millor la següent fitxa, ja que per persones neòfites dóna una millor pauta.

Vi:
Bodega:
DO:
Any:
Criança:
Varietats:
Alcohol:
Data:
Preu:

EXAMEN VISUAL

Limpidesa cristal·lí / brillant / límpid / borrós / opac / tèrbol / sediment lleuger / sediment pesant
Fluïdesa fluid / solt / consistent / dens / espès / viscós / oliós / greixós
Llàgrimes
Color
- vins blancs: verd / groc verdós / groc llimona / groc palla / groc daurat / or / ambre / or vell / ocre
- vins rosats: gris / rosa pàl·lid / rosa tendre / pell de ceba / gerd / salmó / taronja
- vins negres. violeta / porpra / cirera / robí / vermell / granatós / castanyer / caoba
Intensitat clar / lleuger / mitjà / sostingut / fosc / dens / profund
Qualitat brillant / viu / franc / tènue / mat / oxidat / usat / passat
Efervescència
- vi tranquil: nul·la / petites bombolles
- vi escumós: escuma persistent / mitjana / fluixa / bombolles fines / mitjanes / grosses / rosari lent / mitjà / ràpid

EXAMEN OLFACTIU

Primera impressió agradable / ordinària / desagradable
Aroma
- intensitat: forta / suficient / feble / inexistent
- qualitat: molt fina / amb raça / distingida / fina / ordinària / poc plaent / grollera / desagradable
- tipus: primària / secundària / terciària
- família: animal / balsàmica / floral / fruital / vegetal / fustosa / química / especiada / empireumàtica (fenc, pa torrat, fruites, cafè)
- persistència: persistent / llarga / normal / curta / fugaç / inapreciable
Olors anormals de sulfurós / mercaptans / acescència (àcid) / picat / tap / fongs / cremat / hidrocarburs / ranci

EXAMEN GUSTATIU

Primera impressió molt agradable / plaent / ordinària / desagradable
Dolçor generós / llaminer / dolç / sec / brut
Acidesa
- excessiva: agressiu / verd / mordaç / nerviós
- equilibrada: viu / fresc / equilibrat / gras
- insuficient: pla / tou
Cos
- alcohols: licorós / untuós / calent / dessecant / suficient / lleuger
- extracte: dens / carnós / rodó / ple / prim / descarnat
- tanins: astringent / ric / equilibrat / vellutat / amargant / insuficient / despullat
Intensitat potent / llarg / mitjà / feble / curt
Aroma en boca
- qualitat: molt fi / elegant / plaent /corrent / vulgar
- natura: complex / simple / jove / vell
- equilibri: harmoniós / ampli / correcte / angulós / fatigat
impressió final
- postgust: franc / constant / inestable / displaent
- conclusió: auster / agradable / invitant / noble / robust

3 comentaris:

  1. Felicitats pel bloc. Des de la xarxa ciutadana de les Corts, t'hem afegit a la llista de blocs cortsencs.
    Fins aviat

  2. Moltes gràcies.

  3. Caram!
    Ja pertanys de ple dret a la blogosfera.
    Felicitats

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger