skip to main | skip to sidebar

dissabte, 6 de novembre de 2010

Vi

Vi: beguda alcohòlica resultant de la fermentació del most (suc dels raïms) per l'acció dels llevats. Es compon fonamentalment d'aigua (75%), alcohol etílic, taní (responsable del color i l'astringència en vins negres- glicerol responsable de l'oliositat i de les llàgrimes-, sucres, pròtids i infinitat d'altres components com minerals (sofre, fòsor, ferro). Es tracta d'una beguda mil.lenària, com ho demostra que els grecs i els romans ja en bevien, encara que només era consumit tradicionalment en territoris on es pot cultivar la vinya, és a dir, la conca mediterrània i les regions adjacents (Grècia, i Illes, Itàlia, França, la península Ibèrica, el nord d'Àfrica, el sud d'Alemanya i el sud d'Anglaterra). Actualment, el conreu de la vinya s'ha estès a moltes regions de clima temperat com ara Amèrica del Sud, Califòrnia, Sud-Àfrica i Austràlia, i els seu consum s'ha estès arreu del món, encara que ha de competir amb les begudes alcohòliques d'altres regions, elaborades sobretot amb cereals i altres vegetals (cervesa, tequila, rom, vodka, whisky, etc.).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger