skip to main | skip to sidebar

dissabte, 12 de juny del 2010

Bóta

Bóta - Es tracta d’un recipient fet de fusta de roure preferentment, utilitzat en el procés d’envelliment dels vins. La bóta habitualment utilitzada és la de tipus “bordelesa”, que té una capacitat de 225 litres.

Bóta (barrica, barril, bocoi, carretell, tona): recipient de fusta més llarg que ample, de secció transversal circular o oval i més gran al ventre que a les testes, que serveix per guardar i envellir el vi. Normalment són de fusta de roure normalment americà, francès o bosnia o de castanyer, amb cèrcols de ferro. Segons la mida i capacitat té diferents noms. La bóta catalana té un volum de 500 l. El carretell (o botell) té uns 30 l de capacitat. El barril entre 70 i 150 l. La barrica entre 250 i 500 l. El bocoi uns 600 o 650 l. La tona entre 500 i 700 l. La denominació segons les capacitats pot variar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger