skip to main | skip to sidebar

diumenge, 3 de gener del 2010

Vinificació en negre


L'el·laboració de vi negre comprèn les següents etapes: (si voleu més explicacions de qualsevol d'elles no dubteu a preguntar-me).
  1. Verema
  2. Transport de la verema
  3. Recepció del raïm
  4. Derrapat
  5. Encubat
  6. Remuntats
  7. Fermentació alcohòlica i maceració
  8. Fermentació malolàctica
A partir d'aquí diferenciarem dos possibles procediments, si volem vi de l'any:
  1. Estabilització
  2. Embotellat
Si el que volem és un vi de més qualitat i que es conservi més temps per facilitar la seva comercialització després de la fermentació alcohòlica farem:
  1. Criança a les barriques
  2. Embotellat
  3. Criança a l'ampolla

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

diccionari del vi Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger